Doften är ung och har ett härligt sötsyrligt anslag med mycket frukt och bär. Här finns svarta vinbär, björnbär, slånbär och en aning moreller, mogna plommon blandat med söt lakrits, mörk choklad och kaffe och i avslutet finns ett stänk av tobak
Servera apelsingrädden till kakan. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör-&rapsolja och socker. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Servera väl kyld och med grädde till. I receptet står att man kan ha rivet apelsinskal i men jag brukar inte ha det utan denna gång gjorde jag en apelsingrädde till istället
Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Den här rätten gjordes för några veckor sedan när vi hade mycket apelsingrädde kvar efter en dessert och grytan är egentligen ett hopkok av rester
Låt chokladkakan svalna och servera medapelsingrädde till. Att baka med chili har blivit alltmer populärt och när jag såg detta recept i en tidning där man använt chili tillsammans med choklad kunde jag inte låta bli att testbaka det
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.