Fyll skalen och kyl igen medan du tempererar chokladen igen till botten på pralinen. Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Praliner Det första som behövs är ett skal tillpralinen. Det var länge sedan jag skapade i choklad, och jag har riktigt längtat efter att få stöka ner hela köket och omvandla det till pralinverkstad
Fyll varje chokladform till drygt hälften med kola med hjälp av en liten sked. Låt stelna och förvara sedan kallt, men ta gärna fram pralinerna i rumstemperatur en stund före servering
Tills idag blev det två olika sorters praliner. Låt smälta däri och tillsätt sedan kokosflingorna. Det var länge sen jag gjorde praliner senast och det är ju så kul att göra egna så det fick allt bli ett litet gäng med praliner
Tillsätt lakritspulvret. Jag hade en rulle mandelmassa hemma, som egentligen skulle ha använts i påskas till en god påskkaka, men ändrade planer gjorde att mandelmassan blev liggandes i kylen oanvänd, 0ch när jag i fredags satt på lunchen och bläddrade i en skvallerblaska från i julas och hittade recept på julgodis, tänkte jag. Forma mandelmassan till en rulle och skär den i 16 bitar. Förvara de färdiga pralinerna i en glasburk med lock i kylen 16 stycken
Fyllningarna till mina tre olika praliner är salt karamell, mörk choklad ganache och granatäpple. Koka upp grädden med caramell tooffie ta bort kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret och rör om till allt smält och det blivit en fin och blank ganache
Det borde gå utmärkt att addera bacon tillpralinen med salt karamellfyllning. Nån vecka innan vi åkte till Chicago så laden en kompis upp en bild på Facebook
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.