Fäst med hjälp av en liten droppe smält choklad en silverkula på varja pralin. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Fyll skalen och kyl igen medan du tempererar chokladen igen till botten på pralinen. Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det
I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa pralinermed den svullna foten i högläge
Fyll pralinskalenmed ganache. Det var länge sedan jag skapade i choklad, och jag har riktigt längtat efter att få stöka ner hela köket och omvandla det till pralinverkstad
Fyll pralinskalen till hälften med dulce de leche och resten med päron. Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett
Stöt saffranet med lite av sockret så att det finfördelas. Låt stelna och förvara sedan kallt, men ta gärna fram pralinerna i rumstemperatur en stund före servering
Det här är mörka chokladpralinermed en fyllning av krämig hallontryffel. Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner
Idag har jag bakat allt möjligt med Nutella i men det här var nog det enklaste och godaste faktiskt. Jag tog Nutella som jag satte i pralin formar och frös ner dom
Bakade dessa idag med god assistans av barnbarnet. Oreo praliner. Blanda samman med philadelphia. Lägg äggen på bakplåtspapper och dekorera med strössel
Praliner. Årets julbak består av pralin-tillverkning. Jag gör två sorters pralin. Doppa kulorna i chokladen (kör ner en provsticka för att slippa klade och få jämn yta på pralinen)
Jag gjorde dessa med färdiga pralinskal, smidigt och lätt. Koka upp grädden med caramell tooffie ta bort kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret och rör om till allt smält och det blivit en fin och blank ganache
Det borde gå utmärkt att addera bacon till pralinenmed salt karamellfyllning. Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet
Denna vaniljfudge med vit choklad, vanilj och blåbär känns lite mer vårlig än julig tycker jag. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.