Skär potatistortillan i små munsbitar. Tapas SM – Vecka 3 – finalist 2. Helena () själv berättar. Den här tapasen tar mig raka vägen tillbaka till min tid i Barcelona där varje bar med självaktning serverar bröd, tunt skivad korv och tortilla de patata på sina långsmala bardiskar
Blanda ägg, mjölk, grädde, tapenade, potatis och smaka av med salt och peppar. Grädda blandningen i en liten teflonpanna, och baka färdigt i ugnen på 175 grader i ca 15 min, vänd upp på ett bakplåtspapper och låt svalna
Spansk potatistortilla, med andra ord. När jag äter spansk potatistortilla tänker jag på alla charmigt fula barer och hål i väggen-hak i Barcelona som alltid serverar sådan här tortilla på de smala bardiskarna
På tapas-bordet stod en spansk potatistortilla, patatas bravas, som är friterad potatis med en tillhörande chilikryddad sås, chilimarinerad scampi, fläskytterfilé fylld med soltorkad tomat, ost och basilika, vitlöksfrästa champinjoner, små spanska kryddstarka korvar, lufttorkad skinka, oliver, manchegoost och en härlig hembakt foccacia
Den här tapasen kan vi kalla för Tryffelstänkt, charkinlindad potatistortilla på rostat surdegsbröd. Tre av de vanligast förekommande tapasrätterna ute på de spanska barerna är ofta chark, bröd och potatistortilla
Jag har alltid svårt att hinna med lunchen när jag är hemma på dagarna. Stora tjejen äter i skolan så det blir liksom inte att jag sätter mig och äter lunch ensam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.