Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin. Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile
skala ett halvt kilo potatis o skär i tunna skivor. koka upp en halv burk lätt creme fraiche, ca 120 g chevreost, en klyfta pressad vitlök samt salt och peppar
Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. Huvudrätten var alltså vår rätt detta nyår. Det blev Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås
Klä en kvadratisk form med plastfolie, ca 15x15 cm. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp
Det tog lite tid med potatisterrinen men den går ju att förbereda dagen innan om man vill. (Hit kan du förbereda) Stek sedan potatisterrinen i en stekpanna med smör innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.