En potatis- & löksoppa smaksatt med Tabasco och timjansdoftande purjolök i kombination med några goda charkuterier och surdegsbakat bröd livar upp den värsta förkylning
Strimla lökoch paprika och låt det långsamt värmas i stekpanna med en klick smör. Låt ansjovisen rinna av och lägg filéerna på snedden, med jämna mellanrum
Smaksätt med salt och vitpeppar. Riv potatisen och krama ur den så att den är torr. Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemp i smör ca 2-3 min på ena sidan, fördela sedan Västerbottensost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten i mitten. 1 stor gul lök. 1 burk ansjovisfilé
Strimla lökoch paprika och låt det långsamt värmas i stekpanna med en klick smör. Låt ansjovisen rinna av och lägg filéerna på snedden, med jämna mellanrum
Idag blir det en potatissoppamedlök av varierande sorter. Servera soppan med ett gott bröd, eller som jag gjorde idag - tunnbrödsrullar med tabbouleh som blev över igår
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.