1 kg
potatis 100 g smör salt peppar Instruktioner Skär den skalade och tvättade potatisen till små kuber, dränk i vatten, salta och koka tills den mjuknar. Torka, krossa och tillsätt salt, smör och en skvätt vit tryffelolja. Skär den svarta tryffeln i små kuber och rör i potatismoset. Servera som sidorätt eller huvudrätt. 3.5.3226
Skeda på sås och toppa med den smörstekta sparrisen, tunt skivade skogschampinjoner, ruccola, rostade pinjenötter, riven parmesan samt svarttryffel (Gotländsk) Fusion på en tallrik mellan Gotländsk durumpasta, grön sparris & Öjn’s guld – Svarttryffelmed italienska inslag av parmesan & pinjenötter
Det här potatismoset blev så gott att jag i princip slickade ur kastrullen. I med en rejäl klick tryffelpasta, lite tryffelolja, smaka av med salt, peppar och pressad citron
Min älskade fru kom häromdagen hem med två stora svarta tryfflar. Servera på tallrik och strö över rikligt med varm friterad lök och resten av den hyvlade tryffeln
Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.