Olja en form eller långpanna beroende på hur tjock du vill ha kakan. Tunna skivor av potatis som under tryck blir nästan som en kaka, fin variation till den klassiska potatisgratängen som jag tycker har blivit lite tråkig
1. 2. F. e. b. 7. 5. T. w. i. t. r. a. c. o. k. P. m. s. A. n. d. l. h. y. g. 0. ö. å. ä. v. p. N. u. f. J. ,. x. j. I. C. S. 4. é. G. L. H. 3. B. V. D. K. , t. k o. s t
Vilket härligt väder vi har idag - 10 minusgrader och strålande sol. PommesAnna 1 kg potatis 200 g smör 5 st vitlöksklyftor salt och vitpeppar Dagen innan Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Serveringsdagen Stjälp upp pommesAnnan på skärbrädan och skär i ca 4-5 cm tjocka portionsbitar
Så just potatis behöver jag tips på - vad kan man mer laga. I dag serverades PommesAnna till helstekt kalkonfilé och jordens godaste sås som det blir av kalkon
En jätte jätte god potatiskaka, jag har gjort efter Per Morbergs recept. Skala och skiva potatisen tunnt(jag använde en mandolin)Smörj en form med löstagbar kantLägg potatis i botten salta och pepprahyvla på smörvarva seda så tills potatisen är slutGrädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 40-45 minuterServera den sedan i tårtbitar
PommesAnna. Pommesanna. Kör i ugnen i 225 grader ca 20-30 minuter, tills baconbitarna fått färg. Grädda i 225 grader 30-40 minuter tills potatisen är mjuk och jag tycker om när den är lite brun och knaprig ovanpå. 2-3 msk smör eller margarin
PommesAnna. Ett annat tips är att man kan byta ut hälften av grönpepparn mot rosépeppar. PommesAnna. Om annat kött serveras kan man byta ut fonden till något mer passande
PommesAnna. Skölj potatisen och låt rinna av väll på ett hushållspapper, Pensla en gjutjärnspanna med smör runt om, lägg potatisen i cirklar lite om låt, pensla med smöret, strö lite salt och peppar mellan varje lager
Servera med portvinssås, pommesAnna, druvorna, valnötterna och ärterna. Fräs den mjuk i en stekpanna. 4 portioner2 fasaner a 800 g - 1 kgSalt och nymalen peppar6 kvistar bladpersilja6 salladslökarSmör till stekningPortvinssås1/2 gul lökSkyn från fasanen3 dl vispgrädde 1/2 dl portvinSalt och nymalen peppar1 klick svartvinbärsgelé PommesAnna800 g potatis100 g kylskåpskallt smörSalt och vitpepparGarnityr200 g kärnfria druvor50 g valnötskärnor200 g sockerärtorSmör till stekningPersilja till garneringVärm ugnen till 150 grader. PommesAnnaVärm ugnen till 225 grader. 2 fasaner a 800 g - 1 kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.