200 grader
Skala potatis och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg i en stor kastrull med mjölk, grädde, purjolök, vitlök, dill, salt och svartpeppar. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om då och då. Smöra en ugnsform Häll ner potatiskoket i den. Klicka på resten av smöret och ost i den mängd som önskas och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills din potatisgratäng börjar bubbla och har fått fin färg.
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.