8 kilo
tryckluft i pannan kunde vi kolla efter läckor inne i fyrboxen. Det ”blödde” något från dussinet stag, främst de nedre, men inget som påverkar loken. (Kom det plötsligt? Kolla då in förra inlägget)
När man njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Egentligen hade jag tänkt köpa färdiga baugetter, då jag hade fullt upp med studentbak och annat, men när jag stod där i matbutiken och stirrade på bake-offsortimentets utbud, ångrade jag mig
När man gör egen granola och njuter av hösten. Hösten när den är som bäst. Sömnen tog över under gårdagskvällen och det sedvanliga kvällsinlägget blidde det inget av
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
När man njuter av krusbärspaj med maräng, fredagsminnen och en ledig helg. Ska visa er några av dem senare men först tänkte jag ge er receptet på den krusbärspaj som jag bakade tillsammans med en av våra elever i går
Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
När jag var liten trodde jag länge att lövbiff i själva verket hette lödbiff. Där kan man sätta sig ned och plocka svart trumpetsvamp, för att sedan, tio minuter senare resa sig upp och konstatera att svampkorgen är fylld till bredden
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Igår ringde DN mig och hade en intervju med mig mellan två av mina lektioner, angående min blogg och min medverkan som bloggare i förra årets Chokladfestival
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.