Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek
Plommonspäckad fläskkarré. Servera plommonspäckad fläskkarré med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen samt gräddsås, gröna ärter och äppelmos
Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötter, äpple samt rödlök i grova bitar. Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen
En klassisk plommonspäckad karré är god husmanskost. Idag plockade jag lite åkerö-äpplen från trädgården och stekte med lite rosmarin som lite tillbehör men fick samtidigt en infall att flambera dem i Calvados
Men hur gott är det inte då med en härlig stek på en söndag. Och när man fyller den med plommon och serverar med en gräddig gräddsås, då blir det inte bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.