Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med kardemumma, vatten och socker. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott
bondkakor. Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Forma degen till 2 tjocka rullar. Svep in rullarna i plast och lägg dem i kylskåp eller frys för att kallna
Så det blev en riktigt höstig och enkel desert – Plommonkompott med vaniljglass. Plommonkompotten gjorde jag genom att kärna ur plommon, låta de småkoka i en kastrull i ca 10 minuer
1. Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med kardemumma, vatten och socker. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott
1 BURKNÖDVÄNDIGHETER5 små svenska syrliga äpplen2 stora plommon (röda eller blå)½ msk vatten3 msk strösocker1 msk hemmavaniljsocker1 liten bit ingefära½ kanelstångca 20 st kardemummakärnor1 msk calvadosGÖR SÅ HÄR Skala och tärna äpplena grovt
Den här gången blev det Plommonkompott och Grädde. Kycklinggryta med Bacon och Rosépeppar Efter en lång promenad vid ett upproriskt Medelhav, var det skönt att ha lite kycklingrester att ta hand om till lunch
(I Österrike har man även plommonkompott vid sidan) 120 g mjöl. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med erforderlig mängd mjölk till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.