Hos mormor fick man alltid plättbakelsermed glasyr (usch. Vinterns stillsittande har satt sig både här och där och jag jobbar hårt för att bli av med det extra fett som satt sig på olämpliga ställen
Vid servering ringlar man ljummen blåbärssås över plättbakelserna och garnerar med några färska bär. Vispa smeten slät med smält matfett och låt den stå och svälla en stund
Fräs potatis, purjolök och hackad vitlök i en gryta med matfett. Späd med vatten och kycklingfond. Mixa soppan med en mixerstav eller vispa den med en ballongvisp tills potatisen går sönder
Blanda det smälta mjölkfria margarinet med strösocker och vispa i ett ägg i taget. Allt ska vara som det alltid har varit men familjen har sagt sitt och mina plättbakelser fick högsta betyg
Det serverades pannkakstårta till gästerna och födelsedagsbarnet fick en egen plättbakelse. Och trots att vi haft det tungt med lite sömn, min ångest och allt sånt så står vi kvar här sida vid sida
Gör fyllningen under tiden,vispa grädden och blanda den med crème fraiche och vaniljsockret. Lägg ihop plättarna tre och tre med grädde och blåbär emellan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.