Klipp av basilikan, ner med alltihop i mixer, blad och stjälkar (så länge stjälkarna är mjuka går det alldeles utmärkt att ta med dem)2. I med yoghurt och kör snabbt tills allt är blandat4
Supergott och lite extra lyxigt med portionsformar. Basilikaglass. Servera dem heta med glassen bredvid. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm den tills precis innan den kokar, men var noga med att den inte börjar koka
Blanda rosmarinen med glassen och ställ in i frysen. Servera med glassen. Pinjenötskakamed rosmaringlass2 ägg3 dl socker100 gr smölt smör2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker4 msk kakao1 nypa salt1 dl pinjenötter rostas100 gr riven mandelmassaVaniljglass 1 liter för en hel kakaFärsk rosmarinGör så här. Häll upp smeten i en form med löstagbar kant, eller en form ca 20x20 cm
Missa inte att smaka på basilikaglassmed kex och olivolja på Gelateria Alberto i Corniglia. Det är i grunden ett fattigt kök med mycket grönt, baljväxter och fisk
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Basilikaglassmed jordgubbskompott -hade ett mycket vackrare namn som jag glömt. Bröllopsmiddag fylld med många personliga tal, god mat & dryck, tårta, dans -kort & gott, även Ann & Robert hade en HEJ DUNDRANDE bröllopsfest
Kräftor, räkor, som för övrigt var de största jag har sett, kantarell- och brieostpaj, smördegsrullar med fetaost och persilja, en mängd olika ostar och kex, marmelader och till efterrätt varm chokladfondant medbasilikaglass
När vi är på landet är det snarare regel än undantag att jag lägger mig på soffan och bläddrar i den här boken, och varje gång hittar jag något som jag måste prova, gärna omedelbart
Det blev en basilikaglassmed vanilj och en körsbärsglass med choklad och kaksmulor. ihop med. 2 dl grädde vispas ihop med 1 tsk vaniljpulver tills den är fast, men fortfarande ganska lös. 1 äggula vispas i en annan bunke ihop med 1 dl strösocker
Kokboken såg dagens ljus i mars och med den kom responsen från bloggläsare som aldrig tidigare hade gjort sig hörda och det blev väldigt tydligt att det här med böcker, det är en helt annan business än blogg
Basilikaglassmed jordgubbar. Tillsammans med Spisa har jag tagit fram en härlig sommarmeny med massor av färska smaksättare som mynta, basilika och koriander, smaker som passar så bra till sommarmat och grillning
Missa inte heller att smaka på basilikaglassmed kex och olivolja ringlad över på Gelateria Alberto. Mars till oktober är de dessutom smockfulla med turister
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.