Känner att jag vill föreviga årets odlingar och trädgården i största allmänhet innan säsongen är över, men tar mig aldrig tid att ta en runda med kameran
Det finns anledning att bygga upp ett litet matförråd även i modern tid. Vår, sommar och höst samlades mat på hög för att nära människorna under den del av året då ingen mat gick att få tag i
Chlorella är en ny bekantskap för mig och efter att ha läst. Och vilka är då dessa hälsofrämjande. De gifter, tungmetaller och kemikalier (framför allt kvicksilver, bly och kadmium) som vi fått i oss genom luft, mat och dryck
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.