Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Jag ska börja med att förklara vad smältosten är till för, det är nämligen så att smältost innehåller enzymer som gör att osten inte blir helt fast i rumstemperatur, vilket är effekten vi är ute efter
Om ni liksom jag är hemma med barnen så vet ni att snabbt och enkelt är prio. Det är inte alltid man har tid, möjlighet eller ork att göra allt från grunden och som sagt med sunt förnuft kommer man långt
Krydda med svartpeppar å garam masala - låt fräsa några minuter. faster Pias svingoda linsgryta. Servera med ett gott bröd (helst naanbröd, men tortillas går utmärkt) å laktosfri turkisk yoghurt eller laktosfri gräddfil
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Slå på såsen, krydda och servera med nykokt pasta. Jag ville göra en hemgjord ostsås men fuskvarianten var bara för lättillgänglig för att det skulle ske
Den innehåller inte så många konstiga ingredienser och är enkel att göra, men det krävs nästan en färgglad sallad, för det ska ju vara gott att äta med ögonen också
Gör sås av skyn och servera med ugnsrostade grönsaker eller potatisklyftor. Täck formen med aluminiumfolie och låt steka i ungefär 4 timmar. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.