Servera gärna med vispadvaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispaihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja). 1Grädda icirka 40 minuter (tills kakan fått bra färg) på 175 grader
Skala och koka potatisen. Fiskbiffar. Ta bort ev ben ur fisken, lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, persilja, citronsaft, salt och svartpeppar
Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan. Salta och peppra köttet häll litevin och vatten i fomen och lägg över några kvistarrosmarin
Smält smöret i en kastrull. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och nästan allt mjöl
Äntligen lyckades jag laga Pias/Pippops sallad med sommarkål och rabarber. Och ett perfekt tillbehörtill lunchen när mina föräldrar kom ut på landet med grilladkyckling och mammas potatissallad
Eftersom Pia lurade mej i fördärvet häromkvällen genom att berätta på Facebook att hon åt chokladbollar, och därmed fick mej att hasta ut i köket och tillredamina egna, måste jag på något sätt hämnas, men tyvärr är det väl en dålig hämnd att publicera receptet
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Stek sedan lök och köttfärs ilite smör. Rulla ut färdigkavlad smördeg. Strö på timjan. Timjan. Fördela färsen och 2 dl riven ost, och rulla sedan ihop. Grädda i ugnen, 200 grader ca 25 min. 2 dl riven ost. 1 färdig rulle med smördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.