500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
1600 g Philadelphia Original. 114 digestivekex 100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st Marabou Dubbelnougat 100 g hallon eller valfria färska bärvitt chokladströssel
PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Han blandar smaker på ett sätt jag aldrig varit med om förut
1600 g Philadelphia Original. 114 digestivekex 100 g smör 300 g Marabou vit choklad 600 g Philadelphia Original 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st Marabou Dubbelnougat 100 g hallon eller valfria färska bärvitt chokladströssel
16 st Snygga skivor parmaskinka. 1100 gr Färskost med vitlök. 110 ml BalsamvinägerBlanda honungen med balsamvinäger och ställ in i kylen, lägg ut parmaskinkorna på en bänk och lägg i en klick färskost på varje, rulla ihop snyggt och dela dem snett på mitten. 1Lägg sedan ut ett snyggt salladsblad på en tallrik, dela upp melonen på tallrikarna och sedan kärnorna från granatäpplet. 1Lägg på parmarullarna och avsluta med att ringla balsamblandningen på toppen av allt
med ett basilikablad eller eller något annat grönt om du har hemma (ej nödvändigt). Dela buffalomozzarellan i två delar (så att skärytan blir så stor som möjligt) och lägg upp delarna på varsin tallrik
200 g Philadelphia Tryffel. 3 msk olivolja 2 tsk svartpeppar 1-2 klyftor vitlök , skivade1 dl vatten (eller vitt vin)200 g Philadelphia Tryffel 350 g färsk pasta (t
Som ni kanske vet så är jag en sucker för det här med mattraditioner och säsongsbetonad mat. Även när de rör sjukt köttiga grejer som jag egentligen inte riktigt befattar mig med i övrigt, typ att grilla på somrarna eller att svulla i kräftdjur i slutet av sommaren
Skär kronärtskockan i breda klyftor och lägg på ett serveringsfat tillsammans med salladen. Det var längesedan jag delade med mig av ett sådant, och dessvärre ganska längesedan jag lagade något Ottolenghiskt med, för den delen
En sak som jag äter ofta i Italien, men som inte direkt tillhör vanligheterna bland gurkor och tomater hemma på ICA (ochdärmed är rätt svåra att få tag på i Sverige) är kronärtskockor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.