Bara att fixa till snabbt och lätt. Hacka lök och vitlök, blanda sedan med nötfärsen. Ta gärna hjälp av en hamburgerpress, då blir barnen ännu mer lyriska
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat. Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser
Koka ihop någon minut. Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Friterad kyckling (KFC-style) med honungoch currysås . Sås till grillat med vitlök, wasabi och morot. Rimmad torskrygg med hummersås, blomkålspuré, smörstekt hummer och
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Tillsätt salt och peppar. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Själv har jag semester först om två veckor, men det är ju NU som dagarna är som finast, luften som friskast, dofterna som ljuvligast och kvällarna som ljusast
Blanda i tomatpurén och stek ett par minutertill. Rör om någon minut. Tre varianter av tomat puttrar i grädde och sedan kompletteras såsen med kapris, majs och ruccola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.