Det är förvisso Köttfri måndag idag, men i stället för ett vanligt vegetariskt recept väljer jag att bjuda på den utlovade tårtan som kan passa att fira in våren med
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
STRACCIATELLATÅRTA MED HALLON. En glutenfri chokladtårta inspirerad av den italienska chokladglassen. Den består av en långpannebotten som du delar i tre längder och sedan monterar ovanpå varandra med fyllning emellan
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Sponsrat samarbete med Dr. Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor med bittermandel som ger just smaken av mazarin - och då kör jag bittermandelarom från Dr
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Lika snabbt att tillaga dessa, gick det visst att äta upp dem med. När man bakar glutenfritt. Hälften av smeten fylldes med hallon & lakrits, de andra behölls au naturel – mest för mannens skulle, som tydligen vägrar allt innehållandes lakrits
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Inlägget Glutenfri mug cake med hallon och vanilj dök först upp på Ät bra, må bra. Sitter här med dagens första kaffe efter att ha njutit av en god frukost med familjen
Saftiga Regnbågsmuffins färgade helt naturligt med det som finns hemma i skafferiet och kylen. Börja med att blanda de torra ingredienserna och rör sedan Kokosolja (mjuk eller smält), Ägg och Mjölk
Vispa ägg och socker med elvisp tills det är väldigt fluffigt och ljust. När inte solen skiner varje dag får man ta till andra lösningar som piggar upp humöret, som en glutenfri rulltårta till exempel, den här är väldigt saftig och krämig
Googlade massor, bara för att hitta en rekommendation om att INTE använda det rismjöl man hittar i vanliga livsmedelsaffärer, eftersom det skulle vara för grovt och därför ge en sträv smak i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.