Låt pajen svalna något och servera den medvaniljsås eller lättvispad gräddeMummmmsss. I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Skär rulltårtan i bitar och garnera med kvarvarande mousse, vispad gräddeoch färska blåbär. Blanda försiktigt om med en slickepott eller liknande och bred ut smeten på ett lätt smort bakpapper i en ugnsform
Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse med vit choklad, därefter vispad gräddeoch färska bär. massor med färska jordgubbar eller andra färska bär och gärna några kvistar citronmeliss eller mynta
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Du kan naturligtvis också äta crepesen som vanliga pannkakor medgräddeoch sylt eller bär till. Crepes kan man som bekant äta med både söta och salta fyllningar
Och naturligtvis kan man äta dem som "vanliga" pannkakor medgräddeoch sylt eller bär. När jag är sjuk och ur stånd att åstadkomma något ätbart är den stående menyn här hemma färdiggrillad kyckling med färdig potatissallad, samt färdig blåbärssoppa
Ikväll är det äntligen finaldags i ESC – och jag hejar på Australien. Jag skulle gärna fixa någon god dessert till kvällen, något riktigt maffigt så man inte somnar under de tråkigare numren
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" gräddeoch inte gräddemed bismak eller gammal grädde
Vill du gotta till det lite extra så är en klick vispad grädde till inte fel. Det kommer bli flera mug cakes här framöver men först ut blir ett recept med smak av hallonoch vanilj
Till kan du ha en klick laktosfrigrädde om du vill. Här har jag gjort en glutenfri hallonoch blåbärspaj, toppat den med ekologiska solroskarnor eko från BIO FOOD, gott ochmed mycket mineraler i
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Häll upp grädden i en kastrull och värm den så pass mycket att den vita hackade chokladen smälter medan du rör om, inte stormkoka, bara väldigt varmt, dra sen kastrullen från värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.