Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel
Fira Lucia med en varm kopp glögg och en tryffel vetja. Tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm, påskynda inte smältningen med mer värme då chokladen sen får svårt att stelna, det tar någon minut att få till en jämn kräm
Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. 1250 g vit choklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund
Ta lite i taget av blandningen med en sked och forma saffranssmeten till bollar. I dag gjorde jag saffranstryffel efter ett recept från boken ”Monika Ahlbergs Jul”
Nu var det länge sen jag skrev men tiden har upptagits av arbete i ostbutiken, bakande inför glöggfest, själva glöggfesten som blev en riktig hit med ostbricka och en massa andra godsaker, yoga, vinprovning och julbord, ett slutprov i den språkkurs jag läst och julfest på jobbet i fredags och sedan ostbutiken igen
Med recept som jag hittat hos Sockerrus. Smaskar på en saffranstryffel eller två. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.