Stansa ut snittarna med pepparkaksformar eller skär i bitar med kniv. Åt så goda snittar för ett tag sedan, måste rekommendera dem om ni ska ha fest och funderar på vad ni ska bjuda på
När Aftonbladet bad mig komponera en trerättersmeny kände jag att jag ville att den skulle representera mig, sådant jag gillar och som känns rätt för säsongen
Jag använde mig av mini-pepparkaksformar som jag köpte på Åhléns och jag gillar när de är små för då kan man mumsa i sig många fler pepparkakor till fikat
Nyfriterade munkar kan vara något av det godaste som finns. Kanske också det svåraste att äta, iaf om man ska försöka låta bli att slicka sig om munnen medan man äter
Kavla degen tunt mellan två bakplåtspapper, trycka pepparkaksformar på och ta bort degen emellan. Idag ansträngde jag mig och gjorde med pepparkaksformar
Mumsmums. 2016-01-21, 20. 00. Då jag samlade steckekoder från Göteborgskex för att få IIttala vinglas så köpte jag några paket smörgåsrån för det går alltid åt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smöret, strösockret och vaniljsockret poröst med en elvisp. Tillsätt vetemjölet och blanda ihop till en deg med händerna
Ta ut kakor med pepparkaksformar och lägg de på kalla plåtar med bakplåtspapper. Detta recept ger ungefär lika mycket pepparkaksdeg och pepparkakor som de flesta färdiga pepparkasdegarna i mataffärerna
Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
Finhacka äggen och grovhacka räkorna, spara några räkor till garnering. Blada ihop alla ingredienser utom stenbitsromen, smaka av med cayennepeppar och tabasco
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.