Som ni vet inledde jag och barnen denna veckan med en sjukdag i hemmets lugna vrå. Dottern är fortfarande febrig och snorig till tusen, men humöret är på topp vilket innebär att det bör gå på rätt håll för henne med nu
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Örtkryddade järpar med tomat- och gräddsky. En husmansklassiker med en twist. Riv den gula löken och tillsätt den med nötfärsen till ströbrödsblandningen
Stek dem hårt i en stekpanna med mycket smör så de får fin färg (de ska inte vara genomstekta). När järparna är stekta vispar du ur stekpannan med buljonen, tillsäter soja, vinbärsgelén, tomatpurén och låter såsen koka upp
Platta ut skivorna lätt med knuten hand. Vispa ur stekpannan med grädde och smaksätt ev med salt. Servera pepparsteken med skyn, brynt potatis eller ris och tomat- eller isbergssallad
Servera bönorna blandade med persiljeblad till lever, gräddsky och kapris. Håll varmt under folie och häll grädde i stekpannan, låt koka upp och smaksätt med soja och senap, gärna fransk
Häll gräddskyn över biffarna i formen. En stor sats med färsbiffar, täckta med ost och tärnade tomater och en gräddig skysås åkte in i ugnen och gratinerades seeeeent i fredags kväll
Servera med skrubbad kokt potatis, rårörda lingon, pressgurka och gräddsky. Gott med Kålpudding. Och mycket lättare än att krångla med att göra kåldolmar
Jag ska ärlig erkänna att jag fortfarande inte riktigt förlikat mig med att väckarklockan ringer lika tidigt vartenda morgon, men det blir bättre och bättre i alla fall stundtals, så jag är på god väg
Servera med morötter kokta i mineralvatten, gräddsky och bakad potatis. Blanda färsen med salt. Blanda in blötlagt ströbröd och smaka av med salt och vitpeppar
Det kom krypande under veckan, men om jag hade vetat hur illa det skulle bli, så hade jag nog inte använt onsdagens sista krafter till att ställa mig och steka ett lass pannbiffar med stekt lök och gräddsky
Ärtorna och svartkålen serveras krämiga med en gräddsky. Nästa dag, koka ärtorna i nytt vatten tillsammans med lök och lagerblad tills de precis är klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.