Skär mozzarella och tomater i mindre bitar. En jättegod och lättlagat rätt med italienska smaker. Mixa igen tills olja rinner ner och blandas med det andre
Det är busenkelt att göra sin egen pesto, det är det inget snack om, dock är både parmesan och pinjenötter dyra råvaror så vill man göra det lite ekonomiskt för sig (passar bra för en som förbrukar mycket pesto) kan man byta ut dessa ingredienser mot en billigare hårdost med styrka, ex
penne. Och pasta med pesto är inget nytt under solen det heller, eller hur. Och knappast pasta med pesto och broccoli heller, men faktum är att detta är en såpass god och nyttig (om man inte är rädd för kolhydrater vill säga) middag att jag måste skriva om den ändå
Blanda i både tomaterna och oliverna i såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda Philadelphia-osten med mjölken i en liten kastrull och rör på svag värme tills Philadelphia-osten smält
Jag hade tänkt laga pasta med pesto av soltorkade tomater och mandel till lunch, men till min förvåning hade vi varken soltorkade tomater eller mandel hemma
Hur har du det med samvetet - köper du torsk ännu. Jag gjorde en kall sås till - har köpt en krydd-blandning som heter Lemondill (Oldenburgs ska också ha den på nätet) som bara blandas med lätt creme fraiche
1 dl soltorkade tomater. Denna pesto räcker till cirka fyra portioner pasta, jag kokade 1 liter penne fullkorn till denna pesto och det blev helt lagom. 1 dl soltorkade tomater
Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Sila av pastan och blanda ihop med sås och bönor. Dela svampen i mindre bitar och strimla 100 gram soltorkade tomater. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs lök, svamp och tomat i ca 5 min. Duka 300 gram penne rigate. 100 gram soltorkade tomater
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Hacka tomaterna smått, lägg dem i en skål. Fyll fläskfilén med röran, linda bacon runt om hela filén
Jag blandade potatisen först med crème fraiche och pesto, sedan lade jag till resten. Blanda försiktigt om potatis, mozzarella, lök, soltorkade tomater, körsbärstomater, sparris och riven parmesan i skålen med crème fraiche och pesto
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Finhacka rödlöken, skär tomaterna i halvor och grovhacka basilikan. 250 g cocktailtomater2 dl pesto2 pkt mini mozzarella1 rödlök½ dl grovhackad färsk basilikaGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.