175 grader
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet. Rör ner vaniljsocker, bikarbonat och kakao. Blanda i jordnötssmöret och rör noggrant till en slät smet, blanda till sist ner mjölet. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem glest (kakorna flyter ut under gräddningen) på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 12-15 minuter Låt kakorna svalna på plåten och lägg dem sedan i burkar.
Rör samman smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner all hackad choklad. Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar
Om man inte är så strikt kolhydratnobbare så kan man i stället ta råsocker, ljust muscovadosocker eller kokossocker i stället för sukrin, och vaniljsocker i stället för vaniljpulver
Servera den ljummen med lite glass eller servera den som en småkaka till kaffet. Den har en knaprig yta men ett segt inre med len chokladoch dumlekolor
Rulla bollar av degen, eller smaka på degen, ville hon inte alls. Hade mörk choklad hemma och så tänkte jag att det vore kul att testa blanda i jordnötssmör också
Bryt chokladen i mindre bitar och mica in tillsammans med tranbären. Mixa snabbt ihop vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, florsocker och smör i tärningar till en deg i matberearen
Sega, söta och fyllda med vit chokladoch macadamianötter. Rör i strösocker och farinsocker i smöret. Blanda runt till en deg och rör sedan ned nötter ochchoklad
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Rör ner chokladen. Dela degen i 2 bitar och forma dem till ca 15 cm långa längder. Dela varje längd i ca 15 bitar och forma till runda kakor. 100 g mörk choklad
Häll av vattnet från bönorna och mixa allting (förutom chokladen) med en stavmixer. Min första vecka som student är officiellt avklarad och i fredags var det redovisning av vår lösning på årets första brief
Rör ner chokladen. Dela degen i 2 bitar och forma dem till ca 15 cm långa längder. Dela varje längd i ca 15 bitar och forma till runda kakor. 100 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.