Pastasallad med kassler
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som skruvar, castellane, penne eller liknande
  • 1250 gram kassler
  • 110 cocktailtomater
  • 1200 gram majskorn
  • 10,5 purjolök
  • 11 liten rödlök
  • 10,5 gurka
  • 10,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 1 Dressing: 4 msk olivolja
  • 11 krm grovmalen svartpeppar
  • 11 tsk oregano
  • 10,5 tsk salt
  • 13 msk god vinäger eller citronsaft
  • 10,5 tsk socker
  • 12 msk dijonsenap (valfritt)Koka pastan enligt förpackning (brukar vara 10-12 minuter på skruvar). Tillsätt majsen om den är fryst fem minuter in i pastakoket. Majs från burk behöver du ej koka. Skölj och strimla purjolök. Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja i några minuter i en stekpanna. Skär under tiden kassler i små bitar, strimlor eller små kuber. Lägg alla ingredienser i en skål efter hand. Skölj och halvera tomaterna. Skölj och tärna gurkan. Skala och strimla eller hacka rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål. Häll av pastan i durkslag och skölj den kall. Blanda pasta och dressing med purjolök, kassler, tomater, gurka, rödlök samt persilja i skålen. Smaka av pastasallen med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.