Pastagratäng. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan ochtoppamed smakrik ost
Tänk när vi får uteköket klart, dock inget somkommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
En krämig och ganska mild ostsåssom blandas med pasta, bacon, gul lök ochbroccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sortersost, OCHbacon
Riv rejält medparmesanost över grönsakerna i gratängformen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek broccolin så den får fin färg men har tuggmotstånd kvar
En pastagratängoch fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Smörj en ugnsformoch varva allt utom paprikapulver, oreganooch riven ostmed pastan
blanda resterande, smaka av med salt & peppar och lägg upp i en gratängform. det här är inte sveriges vackraste rätt, men vilken härlig grund för trevlig vardagsmat som kan varieras i all oändlighet
Jag kom att tänka på en maträtt som mamma brukade göra när jag växte upp ochmed det sominspirationochmed lite smårester i kylen så blev det en pastagratängmedbacon, som blev riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.