Så här gjorde jag med lite skinka. Misstänker att det är fler än vi som har julskinka kvar i kylen. Ingredienser för 2 personerca 300-400 g julskinka1 röd paprikapurjolök, ca 5-7 cm2 dl grädde1 dl creme fraiche1 grönsaksbuljontärning100 g philadelphiaost med smak av vitlök och örter3 dl riven ost2 port pastaGör så härSätt ugnen på 200 grader. ca 300-400 g julskinka
I kväll blev det en pastagratängmed kyckling. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter 4 kycklingfiléer
Helt okej som det är, men samma ingredienser i form av en pastagratäng… Mycket bättre, eller hur. Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Servera med sallad. Gjorde en god pastagratäng häromdagen som jag tänkte tipsa om. Låt det koka ihop lite och smaka av med peppar ev salt och valfri örtkrydda
Jag googlade efter recept och hamnade då hos min bloggkollega Ann-Sofi med bloggen Matsafari. Då köptes och kläddes granen och det samtidigt som julskinkan kokade
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.