Pasta med tomatsås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Långlagad tomatsås till pasta
  • 2 små gula lökar, halverade och tunnskivade
  • 125 g fänkål, tunt skivad och i kvartar
  • 1 stjälk blekselleri, tunt skivad
  • 1 liten morot, delad och tunt skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl matlagningsvin
  • 3 burkar hela tomater
  • 1 lagerblad några kanter från parmesanost (det hårda som man oftast skär bort)
  • Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och lägg i alla grönsaker.
  • Fräs sakta på låg värme, 15-20 minuter, så grönsakerna mjuknar och börjar bli gyllene.
  • Slå i vinet och låt puttra någon minuter.
  • Klipp sönder tomaterna i burken och häll ner det i grytan tillsammans med ostkanter och lagerblad.
  • Låt puttra väldigt sakta på svag värme utan lock ca 1 timme Rör om då och då i botten så att såsen inte bränner vid.
  • Servera såsen till pasta, eller köttbullar eller en smaskig korv.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.