Pasta med lövbiffsås.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lövbiffssås med pasta 2 port + matlåda
  • 2 tunnskivade vitlökar
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk wurtze el. annan smaksättare typ worcheisterså
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 klyftade tomater
  • sambal oelek efter eget tycke och smak
  • salt och svartpeppar, efter
  • en gnutta socker
  • 400 g strimlad lövbiff
  • 10-15 färska oreganoblad
  • 10-15 färska basilikablad
  • pasta valfri sort
  • Fräs lökarna i smör/olja tills de är genomskinliga, häll i vatten, vin och fond och låt det puttra i ca 10 minuter Tillsätt crème fraiche, wurtze, tomater, sambal, salt, peppar och socker och låt puttra vidare.
  • Medan såsen puttrar steker du lövbiffen i omgångar och lägger därefter ner köttet i såsen.
  • Till sist tar du i de färska kryddorna och låter såsen koka upp.
  • Servera till nykokt pasta och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.