1 msk
wurtze el. annan smaksättare typ worcheisterså
4 dl
crème fraiche
3 klyftade
tomater
sambal oelek efter eget tycke och smak
salt och svartpeppar, efter
en gnutta socker
400 g
strimlad lövbiff
10-15 färska
oreganoblad
10-15 färska
basilikablad
pasta valfri sort
Fräs lökarna i smör/olja tills de är genomskinliga, häll i vatten, vin och fond och låt det puttra i ca 10 minuter Tillsätt crème fraiche, wurtze, tomater, sambal, salt, peppar och socker och låt puttra vidare.
Medan såsen puttrar steker du lövbiffen i omgångar och lägger därefter ner köttet i såsen.
Till sist tar du i de färska kryddorna och låter såsen koka upp.
Skölj champinjonerna och skär dom i skivor, Skala och hacka löken, Bryn löken i lite matfett, tillsätt champinjonerna när löken fått lite färg, Strimla lövbiffen och lägg den i stekpannan, låt köttet bli genomstekt, Tillsätt sambal oelek, salt och svartpeppar, Låt puttra ihop på svag värme i ca 5 min, Häll över matlagningsgrädden och låt puttra ytterligare i några minuter, strö därefter över persiljan, 500 g lövbiff
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till). 400 g pasta av valfri sort (penne, fusilli, spaghetti eller makaroner passar bra till)
Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.