Pasta blir det emellanåt här hemma, i synnerhet när lilla I är på besök. Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Lägg tinade laxfiléer på en plåt och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Smält lite kokosolja i en bunke och blanda medgrönsakerna och strö över pumpakärnor och gojibär, krydda med t
Servera laxenmed de goda grönsakerna och rucolacrémen. Fortsätt medgrönsakerna. Mixa ihop alla ingredienser till en slät créme med hjälp av en mixerstav
Arla senap dragon & honung. Servera laxenmed crème fraiche grönsaker och kokt potatis. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min/sida. 500 g gravad lax i bit
Jag lagade en ugnsbakad laxmed sesamfrön och till det serverade jag en kall limesås med gräslök. Bra med de varma grönsakerna är att hit fram kan man ju förbereda allt i förväg
Börja med såsen. Blanda crème fraiche med senap, dragon, honung, salt och peppar. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min per sida. 500 g gravad lax i bit
Blanda med matveten när den är klar och servera med ugnsbakad lax som du kryddat med paprikapulver. Koka matveten tillsammans med en buljongtärning enligt anvisning på förpackningen
Servera med tagliatelle eller bönpasta. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.