valfripasta. Jag är en sucker för riktigt bra pasta och här är en tortiglioni med tonfisksås. Det är inte alltid fine-dining här i det Hoffmanska köket även om det kanske kan verka så på bilderna ibland
Pastaaltonno är Italienska och betyder helt enkelt pasta med tonfisk. Denna gången lägger jag till tomat och det blir då en klassisk italienskpastarätt
valfripasta. p Jag är en sucker för riktigt bra pasta och här är en tortiglioni med tonfisksås som får utgöra dagens lunch ^_^ Den är inte bara ruskigt snabb och lätt utan även otroligt god
Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok. Salta och peppra. 2 förpackningar fylld färsk pasta med till exempel med svamp. 1salt, nymalen svartpeppar. 1grön sallad. 1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. 1Häll pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. 1Garnera med riven parmesan, servera med grönsallad och citronklyftor
Låt putra en liten stund och när pastan är klar blandas allt i en och samma kastrull. Servera i en djup tallrik med en skvätt olivolja och ett gott lantbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.