En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker
Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde. 1Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter
Sätt på medel till hög värme på spisen. Rör försiktigt då och då med en värmetålig slev eller slickepott tills allt socker har smält till en gyllenbrun vätska
Varva fyllning och rabarberkompott i formen med bottnen. 1Smörj en springform, 21 centimeter i diameter, med smör. Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter. 1Strimla rabarbern med en osthyvel, lägg i kallt vatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter. 1Garnera cheesecaken med färska hallon och strimlad rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.