Detta gjorde jag iordning fredagskväll i mars månad. Det må se ”avancerat” ut, men icke. Fin och mycket enkel mat till middag Jag lät marinera en fläskytterfilé på 800 gram med färsk chili och färsk basilika samt honung, olja, vitlökskross, hack från det gröna på gul lök i knippe, bbq-sås, mörk soya, dijónsenap samt salt och svartpeppar
Kanske bort vi fått några fler rotsakskuber eller ytterligare en vegetarisk ingrediens som skulle passa lika bra ihop med de övriga smakerna som älgköttet
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Därför är det helt enkelt bäst att passa på nu innan snön är borta. Hela veckan ska det vara plusgrader, så nu är det bäst att dricka varm choklad innan våren står utanför dörren
Jag tycker vansinnigt mycket om torsk. Skrei är torsk när den är som bäst. Den vandrar från norra Ishavet ner mot Norge och får ett fastare, köttigare och vitare kött än andra torskfiskar
Även om vintern kanske inte är högsäsong för grönsaker i Sverige går det fortfarande att göra flera sorters sallad och varma grönsaker som är någorlunda säsongsanpassade och klimatsmarta (och därmed goda
att fira menar jag. Det dröjer trots allt ett år till nästa gång man fyller. Ett födelsedagskalas ger chans att inte bara träffa sina vänner utan även att pröva sina kokkonster på andra
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.