Servera västerbottenbiffarna tillsammans med pressad potatis, lingonsås och höstsallad. Blanda nötfärsen med 100 gram parmesanost, 1 finhackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk senap, 2 ägg, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Forma ca 8 st små biffar och stek dem i en varm panna med 1 msk olja tills de har fått fin gyllenbrun stekyta. Häll 2 ½ dl grädde i pannan och krydda med 1 tsk soja. Smaka av såsen med 1 msk lingonsylt och lite salt och svartpeppar
Smaka av med salt och nymald peppar. Koka upp vatten och viltfond. Rör ut vetemjöl i vispgrädde. Vispa ner redningen i buljongen och låt koka i ca 5 minuter
Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Mixa bönorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet
Då får du kanske öka upp receptet nedan men ni hänger nog med på konceptet. Bryn älgkalvsteken i smöret i en stekpanna, krydda med mortlad timjan, salt- & svartpeppar från kvarn
Nästa vecka väntar ännu en kortvecka för de flesta av oss med tanke på att det är röda dagar kring Nyår, men det betyder inte att man bör njuta av helgen för det
Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev. Färsen smaksattes med parmesan och gräslök och biffarna blev hur saftiga och goda som helst
Så full rulle med andra ord. Skydda med folie efter halva tiden. Servera med pressad potatis eller ris. Julstöket är i full gång här hemma, det fejas i alla hörn, granen ska fram och kläs i helgen, det ska bakas och firas en 7-åring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.