4 st
kycklingfiléer och linda in dem i parmaskinka (1 per filé). Torrstek dem på båda sidorna 2-3 min Lägg i en ugnsform och häll över en sås på 2 dl grädde, 1 dl crème fraîche, 3 msk balsamvinäger, 1 msk kycklingfond, 1 finhackad vitlöksklyfta, 0.5 tsk svartpeppar, 1-2 msk smör, ev hackad persilja.
Mat iugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindadkycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Lägg kycklingeni en ugnsformoch krydda med salt och peppar. Denna kycklingenfick en god marinad gjord på kinesisk soja, matolja, vittvin, ingefäraoch färsk timjan
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Droppa marinad över kycklingen under stektideniugnen. Låt kycklingfiléernarinna av. Skivafiléernai ganska tjocka skivorlite på snedden och servera med salsan, ugnsbakaderotfrukteroch lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Fågel ⁄ ReceptKycklingiugn med ädelost – enkelt och gott. Medans den blir klar kan man vilaoch känna doften av kyckling, bacon och ädelostsås spridasig
Skär bort bröstbenet på kycklingenoch lägg utviktiugnsfast form. Men om man handlar efter jobbet och det då finns bra erbjudande på färsk svensk kycklingOCH man intetagit upp något från frysen
Lägg kycklingen åt sidanoch lägg rotfrukternai en ugnssäker form eller ett bleck. Smula getosten över rotfrukternaochgratinera högt iugnentills det fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.