PARISMON AMOUR. Drömde mig bort till en av mina favoritstäder Paris, tog med Mig en riktig godbit ut som sällskap och Nu talar vi inte om saker att äta utan att läsa, bläddra i och titta på helt fantastiska fotografier av kända franska fotografer
150 g rom (älvdalsrom) 2 msk japansk soja 300 g grön sparris ca 5 dl vatten (att koka den gröna sparrisen i) 2 tsk salt 2 vita sparrisar 6 dl vatten (att koka den vita sparrisen i) fläderblomssaft 0,5 dl vitvinsvinäger 0,5 citron, saften ca 0,5 krm salt 500 g palsternacka 50 g smör 2 dl grädde 1 tsk salt peppar (några varv på kvarnen) mousserande vin 3 skivor surdegsbröd (mörkt) 25 g smör 50 g tryffelsalami 10-15 droppar tryffelolja gräslök
Gör Café de Paris-såsen enligt instruktion på förpackningen. 1 påse café de paris-sås. Rulla köttet i ströbrödet så att det fastnar så mycket som möjligt
Så har ännu en helg runnit iväg. Tessan kom till oss i fredags för att sova kvar eftersom vi skulle åka tidigt på lördagsmorgonen o hjälpa Caroline att flytta på lördagen
Har precis fått i mig årsbehovet av choklad (som det ser ut) men jag ska nog klara mig tills imorgon iallafall en krämig och mörk varm choklad med grädde och sedan en stor chokladbakelse, Mont Blanc med maräng, choklad, grädde, kastanj och massa annat gott
Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga
Entrecôte Café de Paris är ett recept som kommer från en restaurang i Génève med namnet Café de Paris som hade som affärsidé att servera just denna rätt, och endast den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.