20 st
av dessa korvar stekta olika länge på olika temperatur) så får jag en korv som går åt det degiga hållet. Vill minnas någon kommentar jag läst där hen skrev något i stil med att ”korven fastnar som bröddeg i gommen”. Riktigt så farligt tycker inte jag att det är men den går åt det mosiga hållet. Hade föredragit en hårdare packad korv, då tror jag även att helheten med utseende och smak hade kommit till sin fulla rätt.
Recept 6 stora tjocka korvar. 2,5 dl vetegluten0,5 dl sojamjölca 2 dl vatten1 msk olivolja2 hackade vitlöksklyftor1/4 hackat gul lök1 tsk liquid smoke1 tsk rökt paprikapulver2 tsk spiskummin1 msk tomatpurésaltpepparBlanda alla ingredienser i en matbrederare eller för hand
Eftersom morötter, lök och kålrot är så billigt nu under hösten passade jag på att laga en riktigt säsongsbetonad gryta att bjuda middagsgästerna på igår
. Eftersom morötter, lök och kålrot är så billigt nu under hösten passade jag på att laga en riktigt säsongsbetonad gryta att bjuda middagsgästerna på igår
Oregano & Basil Sausages – Redwood. Då var det dags för en av kategorins i särklass fulaste korvar. Denna gråa lilla korv baserad på vete- och sojaprotein kommer alltså från tillverkaren Redwood
Skivade Pålägg Pikant – Vegusto. Tjabba Vegusto. Låt mig ge er ett första råd. byt namn på korven. ”Skivade Pålägg Pikant”, det funkar inte riktigt om jag ska vara helt ärlig
Wienerkorv – Vegusto. den är baserad på vetegluten, något som jag personligen anser vara en given ingrediens för en korv med bra tuggmotstånd och mjukhet vilket är precis vad denna wienerkorv har – väldigt bra tuggmotstånd utan att för den delen vara torr
Rustikal – Hobelz Veggie World. 15 kr för ett paket påläggskorv. Sug på den va. Tyskarna är inte bara fantastiskt bra på att göra vegokorv, de är också billiga
Pr*ckig korv- Astrid & Aporna. Med Maria Borgelövs fantastiska förpackningar är Astrid & Aporna tillbaka med ett gäng nya produkter, däribland denna prickiga korv
Italian Sausage – Tofurky. Valet av korv för ett nytt korvtest föll på Tofurkys version av en italiensk korv som går under det föga förvånande namnet ”Italian sausage”
Testade hela 23 olika vegankorvar vilket känns helt ok även om jag tidigt under året utlovat ett korvtest per vecka. Var så säker på att det kommer åtminstone lika många korvtest under 2013
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.