Här bjuder vi på två läckra klassiker som är goda både till vardag och fest. Lägg upp pastan på fyra tallrikar och mal över lite nymalen svartpeppar och persilja
Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här. Det är också viktigt att äta sunt och heller inte snåla på det goda i livet
 När man är fler än åtta påfesten blir det bäst med buffet. Plötsligt ska det krusas och bjudas som på kaffekalas i prästgården för hundra år sedan (jag var inte med på den tiden) innan förste man går igång ¦ Tänk på att ställa fram mat, tallrikar, bestick mm på ett logiskt sätt och se till att drycker och glas finns på ett separat bord
I veckan blev Annie hämtad på dagis av sin älskade Gudmor. Jag använde den här gången det jag hade över från kalkonjulbordet, dvs rökt skinka och pepparsalami på kalkon som jag knaperstekte
Ett måste va ju också att se melodifestivalen men det kunde vi ju vart utan. Tårta hade jag också fixat men det fick hon först på söndagsmorgon då hon egentligen fyller år
I lördags fick vi lite oväntat besök, och de är ju så himla trevligt men då är de bra och ha något snabbt, enkelt och gott recept i rockärmen att plocka fram så man kan bjuda på lite go fika
Att sen vakna upp dagen efter och det finns inte ett spår av gårdagens fest, det är guld värt. Sen när lördagens öppet hus stängt portarna så svidade vi om och fortsatte firandet på kvällen
Pappa som trots att han ätit kött hela sitt liv och knappt tittat åt en grönsak om den inte låg i en köttgryta, simmandes i en gräddstuvning eller stekts i baconflott, glatt hejade på mig och brorsan när vi bestämde oss för att bli vegetarianer efter gymnasiet
Helt enkelt sån mat som vi i vår familj äter, mest till vardags men även till fest. Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.