Fyllningen. Sista fyllningen över och runt kanten. Salladkruka på runt täckare. Lägg fösta två brödet och ta 2 ggr sked från fyllning sedan lägg brödet på och fyllning varvas. Lycka till 10 hönökaka
De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Blandade allt i en tät glasbehållare. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi. Den ska nu stå varmt och mörkt i 40 dagar och skakas om lite då och då
Bröden går alldeles utmärkt att frysa in. Nyss delade Plommonet med sig av sina bästa tips för ett lyckat nattjäst bröd och jag gav mig ivrigt i kast med hennes recept
Naturligtvis började vi med champagne, Taittinger, något annat vore otänkbart på en femtioårsmiddag. en kalasmåltid för födelsedagsbarnet med hustru samt två inbjudna gäster, lagad av de bästa tillgängliga kockarna (jag och mannen alltså)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.