Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en baklåtspappersklädd plåt eller smörad form. Denna gång serverade vi laxen med kokt potatis, knaperstektbacon, ugnsstekta cocktailtomater, förvällda sugarsnaps samt denna sås
Skär salladen, skiva gurka ,sockerärtor och dela tomaterna (om så önskas, eller låt dem vara hela. Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
Även om jag haft en kort vecka blir det fint med helg. Jag har kommit på att det är SÅ mycket enklare att göra knaperstektbacon i ugnen istället för att steka
Finhacka löken, finhacka baconet. Rulla till bullar eller biffar, stek till fin stekyta. 100 g bacon. Slå grädden över ströbrödet, låt svälla några minuter
Montera pastamaskinen på köksbänken eller köksbordet enligt medföljande anvisningar. Pastadeg med ägg. Det händer att jag gör en sats färsk pasta och fryser in den (se hur längst ner i receptet) för att kunna ta upp den och koka den en vanlig vardag för lyxa till det lite, men jag brukar främst göra egen pasta om jag ska laga lasagne eller cannelloni någon helg
4 port färsk pasta eller gnocchi. 1 schalottenlök eller en halv gul lök. 2 vitlöksklyftor, tunt skivade, hackade eller pressade. 12 skivor parmaskinka eller annan god lufttorkad skinka
Mixa makrill, bacon, lök och potatis i matberedare med kniven monterad. Blanda uppvispat ägg med ströbröd, salt och vitpeppar och blanda sedan ner det i makrillfärsen
Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färskajordgubbareller andra bär. Glasyren kan du göra med sojagrädde, havregrädde eller risgrädde och med någon mjölkfri, smaksatt choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.