Ta av från värmen och låt svalna. Chokladmoussefyllda pannkakormed jordgubbskräm och vispad grädde. CHOKLADMOUSSEFYLLDA PANNKAKORMED JORDGUBBSKRÄM OCH VISPAD GRÄDDE (LCHF)
Serrvera pannkakornamed vispad grädde, lönnsirap och blåbär. Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna
Lägg alla grönsakerna i en kastrull med vatten och buljong. Receptet kommer ursprungligen från boken “Kickstart med Ulrika” från ICA bokförlag, men är delvis ändrat här
Smält smör i stekpanna och häll ut små pölar i stekpannan med smet som ska bli små fina pannkakor. Stek tills pannkakorna blivit gyllenbruna och ta sedan upp och lägg dem för att rinna av på ett hushållspapper
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Låt sedan kakan kallna helt och hållet innan du tar loss den från bakplåtspapperet. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop medgrädden
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.