När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
garnera med lax, citron och dill. Toppa med röra. Fördela på bakpotatisenoch. Bakpotatis. Jag har nog ätit det ute på krogen vid några tillfällen men hemma har jag nog inte gjort det sedan min ungdom, och då vill jag minnas att potatisen inte ens var färdigbakad
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
När man gör bakpotatis i micron så efter att man borstar dem så gör man precis som när de ska bakas i ugnen och sticker hål i dem med en gaffel och runt om hela potatisen ska det vara hål
Denna steak sandwich t ex, den går verkligen inte av för hackor. Smaken av smörstekt bröd tillsammans med rare biff är verkligen en höjdare och tillsammans med valfri sallad (spenat använde jag denna gång, men ruccola går precis lika bra) god majo och hyvlad parmesan blir det ännu bättre
Blanda med salladslök och riven ost. Dela potatisen längs med på mitten. Vi skåningar tycker om potatis, och även om jag inte är så förtjust i kokt potatis (mer än till fisk och köttbullar) så vill jag äta potatis ganska ofta
bakpotatisar. Servera med en blandsallad. Halvera potatisarna och förbaka dem i ugnen. Lägg köttet på grillen och när det återstår 10 minuter, pensla potatishalvorna med chilismöret och grilla dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.