Garnera med valfria bär och kanske ett myntablad Recept. Koka upp flädersaft, socker och grädde. Mormors flädersaft – så gör du den Pannacottamedfläder och vit choklad Ingredienser 4 msk koncentrerad flädersaft 1 msk socker 3 dl grädde 35 g vit choklad 2,5 gelatinblad valfria bär till garnering Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Niklas Kämpargård, Ängavallen 4 msk koncentrerad flädersaft
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
Pannacotta. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Garnera med hallon. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar
Jag är inte så förtjust i pannacotta. Jag gillar inte när pannacotta är lite "gummi/geléaktig" och tyvärr blev det så ändå så man kan nog minska ner ännu mer
Pannacotta är enkelt att göra med gelésocker och med jordgubbar till blev det både lyxigt och gott. Lägg på jordgubbsmoset på pannacottan precis innan servering
Detta är min egenkomponerade pannacotta tårta denna är smaksatt med ICAs sockerfria flädersaft. Jag fodrade kanten mellan kakan och kanten på formen med lite smält mörk choklad så att pannacottan inte skall rinna ur formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.