Pakchoy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvisvitlök och svamp, eller stuvas
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. Tillsätt de övrigaingredienserna. ½ grön paprika. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Skär kycklingeni lagom stora bitar lägg ipannan, salta och peppra. Hacka lök, vitlök, chili och soltorkade tomater och fräs ihop några minuteri en stekpanna
Jag valde också att vispa ur pannan med hälften vispgrädde och hälften crème fraishe. Härom veckan slängde jag ihop en marinadtillkycklingben, som var väldigt enkelt men samtidigt så otroligt god att jag bara måste dela med mig av den
Marinaden som jag gjorde tillkycklingspetteni veckan är en traditionell och enkel marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinadtill det kött som jag grillar
Stek kycklingeni olja tillfin färg. Tillsätt lök och paprika och låt det steka med några minuter. Rätten kan varieras med att byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötkött
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kycklingi ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Fräs lök, vitlök, paprika, ingefära och pakchoii samma panna någon minut. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.