en köttfärspaj med tomater, fetaost och oliver, en quiche lorraine och en räkpaj. Ni ska få receptet på köttfärspajen som är en riktig höjdare och kanon att laga till många
Fördela smöret i blandningen till en grynig massa. Skölj, snoppa och dela krusbären på hälften. Lägg dessa i en ugnsform, blanda socker och potatismjöl och strö över bären och blanda runt
Äppelpajförtvå i liten pajform. ) Den här mängden paj skulle väl egentligen räcka till fyra portioner, men säger jag två så kan man ju få pajtvå kvällar i rad
Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen). Förgräddapajskalet i 15 minuter och fyll med valfri fyllning
Västerbottenpaj är ju en klassiker, men vid ett "knytis" för ett tag sedan minimerade jag antalet "ostpajer" på bordet genom att istället ta med en tomatpaj och en potatispaj
Så nu stod valet mellan att blogga om lunchen vi körde idag hos det skitsnygga köksföretaget Bulthaup, eller Varvsstaffetten vi sprang igår där Elsie och Bibbi fick bekanta sig med skitroliga Bajjamajjor eller skitbra Glutenfri paj
Tårta förtvå. En söt rosa sak perfekt för mindre bakverk. Fick inspirationen på Bak-och-Chokladmässan i oktober när jag och Charlotte spatserade runt bland alla utställare och fick syn på liknande små docksöta bakverk ungefär lagom förtvå personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.