Pain au Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain au chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Ingredienser750 cl ren citronsaft (cirka 1 kg färsk citron)1/2 dl agave2 och 1/2 dl kallt vattenIskuberGör så härMed en juicepress eller en juicecentrifug gör juice av citronerna och häll upp i en karaff
Från Leilas bok " a pice of cake" det tog lite tid men blev så himla gott. Deg 1 5 5 g (1/10 pkt) färsk jäst3 3 dl kallt vatten5 5 dl vetemjöl specialDeg 2
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain au chocolate från Leilas recept. Pain au chocolate Ingredienser450 g färsk smördeg på rulle100 g nutella50 g mörk choklad100 g mandelmassa1 st apelsin, rivet skal1 st ekologiskt äggMandelspån att strö över innan gräddningFlorsocker att pudra ovanpå bröden vid serveringGör så här1
Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka pain au chocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
Det började bra, jag hade bestämt mig för att äntligen baka kakan jag dreglat över ganska länge. Receptet har cirkulerat på bloggar omkring, men kommer ursprungligen från boken "Två systrars söta"
Mean green på balkongen. En Mean Green på balkongen. Spenat, grönkål, morot, ingefära, gurka och äpple. Jag gillar att ha gurka i när jag juicar, det ger ju egentligen inte allt för mycket men det vätskar bra och blandas bra med typ allt, plus att det ju smakar gott också
Krossa alla kryddor i en mortel och värm upp kryddblandningen tillsammans med grädden, kastanjehonungen och zesten från citronen och apelsinen till 50 grader i en kastrull på låg värme
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda pain au chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite
detta brödet har min mamma bakat sedan jag var riktigt liten. det roliga är att i princip varje gång någon middagsgäst fick detta för första gången, så kom frågan ganska snart
Dag 1. Blanda alla mjölsorter på ett bakbord och gör en urgröpning mitt i. Tillsätt vatten, levain och salt i urgröpningen och arbeta in mjölet i vätskan, lite i taget, tills du har en mjuk, ganska kladdig deg
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.