Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut
Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut
är att skära ut en ”lagom” bit smördeg(efter hur sugen du är ) och just idag hade jag Rene Voltaires Hazelnut & Chocolatespread hemma så då bredde jag ett lager av denna ljuvliga kräm på smördegen, rulla ihop och lägg den eller dem på en plåt, pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån
Hemligheten i dessa kakor är att inte snåla mednutellan. Det finns ju så mycket som går att göra med denna hasselnötskräm mer än att bara äta direkt ur burken
Jag har ett doftljus med doften PainAu Raisin. Jag har aldrig ätit en Pan Au Raisin tidigare och vet inte om de görs med någon form av briochédeg eller smördeg, men kan medddela att dessa blev sjukt goda
Cookies fyllda med en slät och flytande fyllning får man om man fyller dem med t. ex nutella. När du biter i dessa flyter det ut en härlig krämig fyllning och tillsammans med kexet blir det en perfekt kombo
Lägg sedan degen uppochner i en mjölad jäskorg och placera korgen i en plastlåda med lock. Mjöla brödet ordentligt och snitta det sedan med ett rakblad eller en snittkniv
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.