Plus den magiska PadThai såsen jag köpte på en thailändsk matbutik här i Norrköping. Kände nästan som att jag satt fastklibbad på en varm platsstol med tårna i den thailändska sanden igen när jag smakade
Blanda ihop marinad på fisksås, socker, riven ingefära och limesaft. Lägg sedan i broccoli, morot, chili, böngroddar och pressad vitlök och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tanken att prova på att tillaga denna delikata rätt har legat och grott i mitt huvud ett bra tag, ett så bra tag att det var lite fara på taket att den nästan skulle ruttna
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Gör så här. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.